czwartek, 18 kwietnia 2013

Fasolka po bretońsku/ szybka wersja :)

Każdy chyba uwielbia fasolkę po bretońsku, pomysłów na jej zrobienie są tysiące... co dom to niby tak samo, a jednak ciut inaczej...jedni dodają mięso lub boczek, inni kiełbasę...różne odmiany fasoli, koncentrat lub siekane pomidory... fakt jest taki - że zawsze jest to pyszne, zdrowe, treściwe i syte danie...a ten zapach... mmm...

Moja wersja jest jest expresowa - dla zapracowanych, osób ceniących czas i poniekąd wygodę ;)

Składniki:
*2 puszki fasolki w sosie pomidorowym
*1 puszka siekanych pomidorów
*1 duża cebula lub 2 średnie
*swojska wędzona kiełbasa (może być każda inna)
*2 listki laurowe
*4 ziela angielskie
*sól, pieprz i majeranek do smaku
*łyżka oleju do smażenia

Kiełbasę kroimy w dużą kostkę i smażymy na oleju, w tym czasie siekamy cebulę  (w kosteczkę) i dodajemy do mięsa....wszystko rumienimy/ smażymy na średnim ogniu.
Krok kolejny: do garnka wrzucam 2 puszki fasolki i puszkę pomidorów, następnie dodajemy przysmażone mięso i gotujemy na małym ogniu około 15min., mieszając co jakiś czas....i gotowe, SMACZNEGO :)

Dziękuję za odwiedzinki na moim blogu :)

Obserwujcie/ Subskrybujcie/ Zapraszam

Całusy :*

6 komentarzy:

  1. Anonimowy18/4/13

    Pardo dobre produkty spuszki tez mozna przerabiac po domowemu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, że tak:) ja bardzo lubię siekane pomidorki z puszki (często kupuję) i fasolkę...dzieki nim szybko można zrobić ulubione danie:)) pozdrawiam cieplutko

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Korzystaj, korzystaj Alu...fajne i proste:)pozdrawiam cieplutko :)

      Usuń
  3. Ale szybki przepis!...skorzystam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak, przepis szybki i bardzoooo smaczny:) Pozdrawiam cieplutko

      Usuń