czwartek, 20 grudnia 2012

Faszerowana papryka/ stuffed peppers by Iwona ;)

Kolorowe papryki podobnej wielkości myjemy, kroimy na pół, oczyszczamy.

Następnie podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki z cebulą + przyprawy: sól morska, świeżo mielony pieprz, zioła.. siekamy pierś z kurczaka, przyprawiamy delikatnie i mieszamy z ostudzonymi grzybami , farszem nadziewamy połówki papryczek i gotujemy w "sosie" z zmiksowanych/blendowanych pomidorów...( oczywiście z braku laku możecie użyć siekanych pomidorów z puszki:))

Danie bardzo szybkie, łatwe, zdrowe,  pełne smaku, aromatu i barw...pachnie latem i dobrze syci zimą :))

A zresztą, musi dobrze smakować i wyglądać, bo ja również jem oczami...hehe ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz