niedziela, 23 grudnia 2012

BIGOS INACZEJ ...CZYLI ZJEDZ TO SAM :)

Zdecydowanie pomysłów na bigos są tysiące, bardzo ważne są dobre składniki, za każdym razem, kapusta kiszona jest inna, mniej lub bardziej kwaśna, ukiszona z marchewką lub bez...dlatego też kierując się własnym smakiem i gustem kulinarnym dobieramy proporcje i przyprawy...

Mój bigos jest niezwykle prosty, nie ma tu kiełbasy, grzybów, śliwek...ale chyba w tej prostocie tkwi jego siła ;)
Składa się z: kapusty kiszonej, podsmażonej pokrojonej w kostkę karkówki z cebulą, sól, pieprz, ziele angielskie, listki laurowe i dużooo majeranku.
*dodaję tez cukier, który uwydatnia i wyostrza smak całej potrawy :)  

 

2 komentarze:

  1. Wydaje się proste I smaczne spróbuję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam...pokochasz od pierwszego kęsa:))

      Usuń